Menvereniging Flevoland

Al meer dan 20 jaar de menvereniging in Flevoland

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Verenigingsinformatie

Verenigingsinformatie

De vereniging stelt zich tot doel het aangespannen rijden te bevorderen en daarbij het welzijn en de gezondheid van de daarbij gebruikte pony´s en paarden in ruime mate in acht te nemen. Daarnaast speelt de gezelligheid en saamhorigheid een belangrijke rol.

Menvereniging Flevoland en haar leden zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en erkent haar bepalingen en regels. De vereniging kent leden en donateurs. Het merendeel van de leden heeft een eigen aanspanning. Momenteel maken 10 leden gebruik van de mogelijkheid om wekelijks les te ontvangen.

Menvereniging Flevoland wordt door een grote groep plaatselijke bedrijven gesponsord. Met name door de organisatie van een jaarlijkse oefenmarathon die ook voor niet-leden is opengesteld alsmede een wedstrijd dressuur en vaardigheid die onder de auspiciën van de KNHS wordt verreden, draagt de vereniging bij aan naamsbekendheid van haar sponsoren. Daarnaast worden voor eigen leden jaarlijks nog eens 10 andere activiteiten georganiseerd waaronder onderlinge wedstrijden.

De vereniging leidt niet op voor het Koetsiersbewijs. Daarover kan men informatie inwinnen bij de Patricia Hoeve aan de Alikruikweg 33 in Biddinghuizen, telefoon 0321-331336.